Foto: Publicitātes foto
Gards veģetārs ēdiens uz grila - cukini laiviņas – netradicionāls, bet ļoti vienkāršs veids kā uz grila cept cukini nevis sagrieztus biezās šķēlēs, bet gan veselus un pildītus ar aromātisku kazas sieru.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 6 nelieli cukīnī
  • 6 ēdamkarotes olīveļļas
  • 115 g mīksta kazas siera
  • svaigi zaļumi, piparmētru lapiņas
  • malti melnie pipari
  • folija

Mērcei:

  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 ēdamkarote balzamiko etiķa vai
  • citrona sulas
  • 50 g Indijas riekstu

Pagatavošanas gaita:

1. Cukīnī nomazgā un nosusina. Visā garumā izgriež plānu, 1 cm šķēlīti. Katru cukīnī aplaista ar olīveļļu.

2. Sieru sagriež ripiņās. Zaļumus un piparmētru lapiņas sasmalcina.

3. Katrā cukīnī liek 2-3 siera ripiņas, uzkaisa piparus.

4. Cukīnī liek uz folijas, pievieno zaļumus un aizloka foliju ciet. Cep 20 minūtes.

Palutiniet savus mīļos ar gardiem un vienkārši pagatavojamiem ēdieniem no žurnāla "Pie Galda!" recepšu krājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!