Foto: DELFI

Bauskas novada vairākās izglītības iestādēs apdraudēta remontdarbu pabeigšana, jo konkursā par desmit skolu remontu uzvarētājai SIA "Granada Pro" trūkst strādnieku un resursu, lai izpildītu visas papildus radušās prasības, vēsta "Bauskas Dzīve".

Konkursā uzvarējušajam uzņēmumam divu mēnešu laikā bija jāremontē desmit skolas par aptuveni 48 tūkstošiem latu. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Oļegs Lipskis pirmdien paziņoja, ka resursu un strādājošo nepietiekamības dēļ darbus nespēj turpināt un no tālākās līgumsaistību izpildes atsakās.

Lipskis "Bauskas Dzīvei" paskaidrojis, ka uzņēmums darbus nespēj turpināt, jo sākotnēji iekavējusies to saskaņošana pašvaldībā. Tāpat objektos nemitīgi radušies papildu darbi, kas sākotnēji, iepazīstoties ar konkursa prasībām, nemaz nav bijuši paredzēti. Firmas kapacitāte ir nepietiekama, tādēļ uzņēmums atsakās no turpmākiem darbiem.

Sašutis par notikušo ir Bauskas pilsētas pamatskolas direktors Jānis Rumba. Jau pērn viņam bija problēmas ar skolas kāpņu telpas remonta pabeigšanu laikā. Bija cerības, ka šogad konkursā uzvarējusī firma strādās labāk. "Bauskas Dzīvei" viņš atzinis, ka ar to, ko strādnieki paveikuši, viņš līdz šim ir apmierināts, pret darba kvalitāti iebildumu nav. Taču jau sākumā viņam bažas radīja uzņēmuma spējas izdarīt visu laicīgi, jo līdz šim izdarīti aptuveni 50% no paredzētajiem darbiem. Rumba cer, ka tomēr izdosies ar meistariem vienoties un viņi turpinās skolā strādāt.

Izglītības pārvaldes (IP) vadītājas vietnieks Aleksandrs Novickis "Bauskas Dzīvei" paskaidrojis, ka firma četros objektos – pilsētas pamatskolā, sākumskolā, ģimnāzijā un Bērnu un jauniešu centrā – darbus bija sākusi. Sešos objektos nekas nav sākts darīt. IP vadītājas vietnieks ar izglītības iestāžu vadītājiem un novada administrācijas speciālistiem šajās dienās lemj, kā problēmu risināt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!