Sastāvs 4 porcijām: Lai pagatavotu šo veselīgo un lieso lazanjas variantu, tev noderēs: 1 sasmalcināts sīpols; 1 sašķēlēts cukini; 100 g sasmalcinātu zaļo pupiņu; 1 sasmalcināta sarkanā paprika; 100 g sašķēlētu sēņu; 400 g konservētu un sasmalcinātu tomātu; apm. 275 g kārba ar tomātu mērci; 125 g lazanjas plākšņu (apm. 6); 150 g Cremfine Classic; 1 ola; 50 g liesa un sarīvēta Čederas siera; sāls un svaigi malti melnie pipari.

Pagatavošana:

Jau laicīgi ieslēdz krāsni un uzkarsē līdz 180 grādiem.

Kamēr silst krāsns, lielā pannā ar sālītu vārošu ūdeni liek sīpolus, cukini, zaļās pupiņas un sarkano papriku. Sautē dārzeņus apmēram 5 minūtes, kamēr dārzeņi mīksti.

Tad kārtīgi nokāš un pievieno sēnes, tomātus, tomātu mērci un kārtīgi visu samaisa.

Pusi no dārzeņu maisījuma lej karstumizturīgā lazanjas traukā un pa virsu uzliek pusi no lazanjas plāksnēm. Pārlej lazanjas plāksnes ar atlikušajiem dārzeņiem un pa virsu liek atlikušās lazanjas plāksnes.

Sakuļ olu ar jogurtu. Pieber sāli, piparus un sajauc ar pusi no siera. Pārsmērē maisījumu pār lazanju un pārkaisa ar atlikušo sieru.

Liek lazanju cepties uz 35-40 minūtēm jau uzkarsētā krāsnī, līdz tā ir zeltaini brūna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!