Foto: DELFI
Daugavpilī, kur pagājušajā naktī fiksēti mīnus 29,9 grādi pēc Celsija skalas, skolās nav ieradušies 2065 skolēni, informēja Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes vadītājas vietniece Ināra Sprindžuka.

Tostarp vienā no pilsētas mikrorajona vidusskolām – Grīvas mikrorajonā - atnākuši tikai 48 bērni no kopumā 448 audzēkņiem. Par spīti niecīgajam bērnu skaitam, mācības skolā ir notikušas.

Otrdien pilsētā krasi pieaudzis to skolēnu skaits, kuri nav apmeklējuši vispārizglītojošās skolas, jo vēl pirmdien salīdzinoši tikai 600 bērnu neieradās skolā.

"Pagājušajā naktī temperatūra pazeminājās straujāk, un nav nevienas skolas, kuru neskāra skolēnu trūkums. Cerēsim, ka temperatūra paaugstināsies," sacīja Sprindžuka. Viņa minēja, ka kādā skolā nav bijuši 30% skolēnu, bet citā 20%.

Daugavpilī ir 16 vispārizglītojošo skolu, kurās kopumā mācās deviņi tūkstoši bērnu.

Jau ziņots, ka atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem aukstā laikā skolēni var palikt mājās. Skolēni vecumā līdz 12 gadiem izglītības iestādi var neapmeklēt, ja gaisa temperatūra ir zemāka par mīnus 20 grādiem, savukārt skolēni, kuriem ir 13 un vairāk gadu, var palikt mājās, ja gaisa temperatūra ir zemāka par mīnus 25 grādiem pēc Celsija skalas.

Lēmums, vai bērnus laist uz skolu, jāpieņem vecākiem, izvērtējot, cik ilgs laiks bērnam jāpavada ceļā uz skolu un vai nebūs jāstāv sabiedriskā transporta pieturvietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!