Daugavpilī dažu gadu laikā plānots uzbūvēt daudzfunkcionālu halli; tās aptuvenās izmaksas sasniedz 4,3 miljonus latu, informēja sabiedriskās organizācijas "Daugavpils bērnu - jauniešu sporta centrs" pārstāvis Oļegs Gavrilovs.
Halles uzbūvēšana dos Daugavpils bērnu jaunatnes sporta skolas futbola un citu sporta veidu sekciju pārstāvjiem iespēju optimāli organizēt treniņus ziemas mēnešos. Halli treniņiem ziemas mēnešos varēs izmantot arī pilsētas futbola komandas. Tajā varēs rīkot dažādus kultūras pasākumus lielam skaitam iedzīvotāju.

Plānots, ka līdzekļus sporta kompleksa būvniecībai varētu piešķirt Latvijas Olimpiskā komiteja, Latvijas Futbola federācija, ka arī citas iestādes. Halles būvniecība varētu izmaksāt aptuveni 4,3 miljonus latu.

Pašlaik Daugavpils dome ir pieņēmusi lēmumu par 28 080 kvadrātmetru zemesgabala Cietokšņa, Balvu un Sporta ielas krustojumā iznomāšanu Daugavpils bērnu un jauniešu sporta centram uz pieciem gadiem sporta kompleksa projektēšanai un sagatavošanas darbu veikšanai.

Uz šīs zemes pašlaik atrodas stadions "Esplanāde". To saskaņā ar domes lēmumu halles būvniecības ieceres autoriem ir uzdots pārcelt uz Jaunās Forštates mikrorajonu līdz sporta kompleksa būvniecības darbu sākšanai.

Konkrēts datums, kad Daugavpilī varētu sākt daudzfunkcionālās halles būvniecību, pagaidām nav zināms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!