Daugavpils domes sociālo jautājumu komitejas deputāti nolēmuši izstrādāt nolikumu, lai piemaksas IV šķiras Triju Zvaigžņu ordeņa saņēmējiem un pensija un nebūtu mazāka par valstī noteikto iztikas minimumu.
Šobrīd Daugavpils domes sociālo jautājumu komitejas deputāti izskatījuši jautājumu par piemaksas piešķiršanu pie pensijas ar IV šķiras Triju Zvaigžņu ordeni apbalvotajam pilsētas tēlniekam Indulim Folkmanim.

Šādas piemaksas pašvaldība nodrošināja jau pērn ordeņa īpašniekiem, kuriem pensija ir mazāka par 100 latiem. Daugavpils ir vienīgā pašvaldība valstī, kas atbalstījusi LR Triju Zvaigžņu ordeņa domes lūgumu atbalstīt šo ordeņu īpašniekus materiāli, lai gan pēc LR likumiem ne valsts, ne pašvaldību struktūrām nav nekādu pienākumu pret ordeņu kavalieriem.

Triju Zvaigžņu ordenis tiek piešķirts cilvēkiem, kam ir izcili nopelni Latvijas saimnieciskās, kultūras dzīves, zinātnes, mākslas vai citu jomu attīstībā, un Daugavpilī ir vairāki šāda ordeņa īpašnieki, daži no kuriem saņem pensiju virs 100 latiem vai strādā algotu darbu.

Tā kā tēlniekam Folkmanim valsts iešķirtā pensija ir tikai 74 lati, pašvaldība piešķir ikmēneša piemaksu, lai mēnesī šī summa nebūtu mazāka par simts latiem. Taču deputāti uzskata, ka šī summa ir pārāk niecīga un ordeņa kavalieri pelnījuši pensiju, kas nav mazāka par valstī noteikto iztikas minimumu, tāpēc tika nolemts izstrādāt nolikumu par šo piemaksu piešķiršanu un līdzekļus piešķirt nevis no sociālo lietu pārvaldes, bet gan no pašvaldības budžeta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!