Daugavpilī plānots atjaunot Lociku lidostas darbību. Šīs funkcijas būs jāveic pašvaldības SIA “Daugavpils lidosta”, kuras izveidi atbalstījuši Daugavpils domes Finanšu komitejas locekļi.
Daugavpils ir lielākā pilsēta Eiropas Savienības Austrumu pierobežā. Pilsēta atrodas ceļu un dzelzceļu krustpunktā. Lidostas darbības atjaunošana pavērtu pilsētai jaunas iespējas investīciju piesaistē un tūrisma attīstībā, uzskata Finanšu komitejas locekļi.

Pirms vairākiem gadiem SIA “Latgales avio” atjaunoja lidostas darbību. Drīz pēc tam ekonomisku apsvērumu dēļ lidostai savu darbību nācās pārtraukt. Kopš tā brīža jautājums par lidostas darbības atjaunošanu Daugavpilī apspriests jau vairākkārt. Patlaban tapis projekts, kuru gatavojas īstenot pašvaldība.

Lidostas darbības atjaunošanai nepieciešami lieli līdzekļi. Pašvaldībai vienai pašai realizēt šo projektu nav pa spēkam, tādēļ tiek meklētas iespējas piesaistīt Eiropas Savienības fondu līdzekļus. Zināmi sarežģījumi ar lidostas darbības atjaunošanu pašvaldībai varētu rasties sakarā ar to, ka lidlauks pārdots kādai privātfirmai.

Projekta autori ir izpētījuši dažādus variantus par lidostas atrašanās vietu, bet Lociki ir optimālākais variants, jo tas kā lidlauks jau ir iezīmēts kartēs.

Daugavpils lidosta varētu nodrošināt ne tikai pasažieru, bet arī kravu pārvadājumus. Labvēlīgas apstākļu sakritības rezultātā Daugavpils lidosta savu darbību varētu atjaunot pēc trim gadiem.

Lidostas nepieciešamību Daugavpilī atzinis arī satiksmes ministrs Ainārs Šlesers (LPP).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!