Sestdien Daugavpilī tūkstošiem iedzīvotāju pieminēja Otrajā pasaules karā kritušos un atzīmēja Otrā pasaules kara uzvaras 64.gadadienu.

Otrā pasaules kara veterānu kolonna pulksten 10 orķestra pavadībā no Slavas skvēra devās tradicionālajā gājienā pa pilsētas ielām. Kolonnā kara veterānus pavadīja vairāki tūkstoši viņu tuvinieku un domubiedru. Gājiens noslēdzās Dubrovina parkā, kur notika piemiņas mītiņš, kurā piedalījās aptuveni 5000 - 7000 cilvēku.

Piemiņas pasākumā klātesošos uzrunāja Daugavpils domes priekšsēdētāja Rita Strode, Krievijas ģenerālkonsuls Daugavpilī Nikolajs Vihļajevs, Baltkrievijas ģenerālkonsuls Genādijs Ahramovičs, reliģisko konfesiju pārstāvji un kara veterānu apvienības pārstāvis. Runātāji izteica pateicību kara veterāniem un viņu kritušajiem biedriem par ieguldījumu cīņā ar fašismu, kā arī apliecināja, ka viņu varoņdarbs netiks aizmirsts.

Pēc klusuma brīža pie mūžīgās uguns nogūla kalni dzīvu ziedu un vainagi, kā arī tika palaisti "miera baloži".

Pieminēt karā kritušos bija ieradušās veselas ģimenes.

Pēc mītiņa parkā sākās koncerts ar nacionālo kultūras biedrību kolektīvu piedalīšanos. Pasākuma laikā darbojās arī lauku virtuve, kurā Uzvaras dienas svinību dalībniekiem bija iespēja nobaudīt putru un tēju.

Padomju armijas uzvaras dienas pasākumu turpinājumā pulksten 19.30 Dubrovina parkā sāksies bardu koncerts, kura noslēgumā pulksten 22 paredzēta svētku uguņošana.

Kritušo karavīru piemiņas vietā Dubrovina parkā tiks iedegta mūžīgā uguns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!