Daugavpilī notiekošās autoostas rekonstrukcijas projekta sabiedriskās apspriedes pirmajā nedēļā Būvvaldē nonākušās atsauksmes liecina, ka pilsētas iedzīvotāji par šo projektu nebūt nav sajūsmā.
Autoostas rekonstrukcijas projekts, kurš paredz vecās autoostas vietā uzbūvēt jaunu daudzfunkcionālu divstāvu ēku, kur atradīsies gan autoosta, gan tirdzniecības centrs, šobrīd ir vienīgais iespējamais. Projektu par saviem līdzekļiem ir apņēmusies realizēt SIA "Rēznas centrs". Projekta vērtība ir 1,1 milj. latu. Pašvaldībai šādas naudas summas vismaz tuvākos 5 -- 7 gadus nebūs, paskaidroja Daugavpils domes priekšsēdētāja Rita Strode.

Domes priekšsēdētāja vietnieks Andrejs Dauksts paskaidroja, ka no idejas par autoostas pārvietošanu blakus dzelzceļa stacijai ir nācies atteikties, jo bijušā Dzelzceļnieku kultūras nama īpašnieks ir atteicies pārdot pašvaldībai tam piederošo ēku un zemes gabalu. Citu brīvu zemes gabalu pilsētas centrā neesot, bet pārcelt autoostu uz kādu no pilsētas mikrorajoniem neesot pamatoti no iedzīvotāju ērtības viedokļa.

Galīgais lēmums par autoostas rekonstrukcijas projektu tikšot pieņemts pēc sabiedriskās apspriedes. Daugavpilieši ar autoostas rekonstrukcijas projektu var iepazīties pilsētas domē un Būvvaldē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!