Foto: F64
Pēdējo dienu stiprā sala dēļ Daugavpils novadā nolemts piektdien, 3. februārī, atcelt mācības visās novada izglītības iestādēs.

Tāpat nolemts pagarināt mācību gadu līdz 1.jūnijam, informēja Daugavpils novada izglītības pārvaldes vadītāja Irēna Bulaša.

Daugavpils novadā, kur sals ir visstiprākais Latvijas teritorijā, skolas apmeklē 35% no visiem novada skolēniem. Savukārt ceturtdien mācības zemā skolēnu apmeklējuma dēļ nenotika Randenes un Vaboles vidusskolā.

"Skolas un pašvaldība kopā pieņēma lēmumu rīt [3.februārī] neorganizēt mācības nevienā no novada skolām," pastāstīja Bulaša.

Tāpat nolemts pagarināt mācību gadu līdz 1.jūnijam, kad tad arī tiks atstrādāta diena, kurā nenotiks mācības.

Tikmēr Daugavpils pilsētas izglītības iestādes turpinās darbu ierastajā režīmā un nevienā skolā mācības netiks atceltas. Ceturtdien pilsētas skolās apmeklējums esot būtiski pazeminājies, taču mācības noritējušas ierastajā režīmā, pavēstīja Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldē.

Arī Rēzeknes novada Izglītības pārvaldē atzina, ka skolēnu apmeklējums ir samazinājies, taču nevienā skolā mācības netiks atceltas. Pārvaldē norādīja, ka "ne tāds sals vien ir pieredzēts un ir jau pierasts".

Zems apmeklējums ir gandrīz visās Latgales skolās. Alūksnē mācības ceturtdien neapmeklēja 64% no visiem novada skolēniem, mācības nenotiek Jaunannas pamatskolā, Jēkabpils novadā skolu neapmeklē apmēram 60% skolēnu, Bauskas novadā – 54%, kas salīdzinājumā ar 1.februāri ir 30% apmeklētības kritums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!