Foto: Publicitātes foto
Daugavpils pašvaldības policija (DPP) vērsusies pie pilsētas domes vadības ar sūdzību par domes deputāta, no partijas "Latgales Tauta" (LT) saraksta kandidējošā Pētera Dzalbes iespējamo dalību pagājušajā nedēļā Daugavpils centrā notikušā kautiņā, kurā it kā cietuši arī pašvaldības policisti, portālam "Delfi" apstiprināja pašvaldībā.

Daugavpils pilsētas domes preses sekretāre Līga Korsaka portālam "Delfi" apstiprināja, ka domē saņemts iesniegums no DPP ar aicinājumu izvērtēt notikušo konfliktu starp Dzalbi un pašvaldības policistiem. Korsaka nevarēja plašāk pastāstīt par dokumenta saturu, jo tas pirmdienas rītā bija "nodots izvērtēšanai" domes Juridiskajam departamentam.

Savukārt DPP pārstāvis Andrejs Smirnovs portālam "Delfi" atturējās sniegt plašāku informāciju par notikušā apstākļiem, solot pirmdienas pēcpusdienā publiskot oficiālo DPP ziņojumu. Tomēr Daugavpils portālam "grani.lv" Smirnovs iepriekš atzinis: "Jā, patiešām, mums ir iesniegums no cilvēka, kas cietis no Dzalbes. Tāpat ir arī ziņojumi no pašvaldības policistiem, kas izbrauca uz notikuma vietu." Sīkākus komentārus gan viņš nesniedza.

Saskaņā ar "grani.lv" ziņoto, kautiņš izcēlies naktī uz piektdienu vārtrūmē pie Daugavpils naktskluba "Taller", jo Dzalbes kompānijai atpūtas vietā radušās domstarpības ar cilvēkiem pie blakus galdiņa, kuru vidū bijuši arī pašvaldības policisti. Kautiņa laikā Dzalbe esot nodarījis miesas bojājumus kādam no policistiem-atpūtniekiem, bet DPP ekipāžai viņu aizturēt neizdevās, jo viņš notikuma vietu pameta.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes preses pārstāve Inguna Dunda portālam "Delfi" pastāstīja, ka VP šāds notikums nav reģistrēts un neviens cietušais policijā par to nav vērsies. Viņa gan pieļāva, ka informācija no DPP vēl nav saņemta, jo parasti to oficiāli sūta pa pastu.

Ar pašu Dzalbi portālam "Delfi" sazināties neizdevās, jo viņš uz mobilā tālruņa zvaniem neatbildēja.

Jau ziņots, ka domes opozicionārs Dzalbe, kurš šobrīd pārstāv sociāldemokrātisko spēku apvienības "Atbildība" frakciju, par Daugavpils domnieku kļuvis pērn aprīlī, nākot kā nākamais kandidāts LT sarakstā pēc nošautā Daugavpils vicemēra un LT līdera Grigorija Ņemcova.

Vēlāk Dzalbe, kurš no LT saraksta kandidēja, nebūdams tās, bet gan Sociālā taisnīguma partijas (STP) biedrs, pastāstīja par slepenajiem "paklausības līgumiem", kurus Ņemcovs slēdzis ar viņu un citiem deputātu kandidātiem. Ievēlēšanas gadījumā kandidātam no LT saraksta bija jāiestājas partijā, bet, darbojoties pretēji partijas interesēm vai izstājoties no partijas, jāsamaksā 300 000 latu liela kompensācija.

Tomēr Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pārkāpumus saistībā ar līgumiem nekonstatēja. Septembrī KNAB pārstāve Ieva Karlsberga teica, ka pārbaude par šo gadījumu ir pabeigta un, pārbaudot iesniegumā esošo informāciju, netika konstatēts, ka valsts amatpersonas būtu izdarījušas pārkāpumus, kuru izskatīšana ir KNAB kompetencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!