Foto: stock.xchng
Daugavpils pilsētas dome ceturtdien apstiprināja šā gada budžetu, pastāstīja Daugavpils pilsētas domes preses sekretāre Līga Korsaka.

Viņa informēja, ka pašvaldības pamatbudžeta ieņēmumi plānoti 42,581 miljona latu apmērā, savukārt izdevumi – 55,916 miljonu latu apmērā, līdz ar to pašvaldības pamatbudžetā šogad plānots 13,335 miljonu latu deficīts.

Pamatbudžetā paredzēts, ka šogad pilsētas budžeta ieņēmumi, salīdzinot ar pagājušo gadu, samazināsies par 17,214 miljoniem latu, kas ir par 29% mazāk nekā pērn. Taču plānots, ka tas nesamazinās plānoto pašvaldības programmu, pasākumu un projektu izpildi, kas tiks finansēti papildus no naudas līdzekļu atlikuma gada sākumā 13,315 miljonu latu apmērā un aizņemtajiem līdzekļiem 2,194 miljonu latu apmērā.

Paredzēts, ka šā gada pašvaldības resursus krasi ietekmēs galvenā budžeta ieņēmumu avota – iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) – ieņēmumu izmaiņas, kas radušās, mainot IIN ieņēmumu sadalījumu starp valsts budžetu un pašvaldības budžetiem un nosakot, ka pašvaldības turpmāk saņems 80% no IIN, savukārt pārējie 20% tiks novirzīti valstij.

Pamatbudžetā arī paredzēts, ka šogad budžeta izdevumi samazināsies par 2,164 miljoniem latu, kas ir par 4% mazāk nekā pērn. Šogad aizņēmumu un līzingu atmaksai tiks novirzīti 1,864 miljoni latu, savukārt 310,3 tūkstoši latu tiks ieguldīti kapitālsabiedrību "Daugavpils lidosta" un "Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmums" pamatkapitālos.

Šogad pašvaldība paredzējusi arī turpināt investīcijas infrastruktūras objektos. Projektu realizācijai pašvaldības budžetā paredzēti 17,212 miljoni latu, savukārt pārējais finansējums tiks piesaistīts no Eiropas Savienības (ES) fondiem. Plānots, ka ar ES fondu līdzfinansējumu turpināsies autotransporta mezgla būvniecība, tiks veikts Cietokšņa ielu kompleksais labiekārtojums, kā arī izglītības iestāžu ēku renovācija un "Rotko" mākslas centra izveide. Paredzēts arī sākt tranzītielas rekonstrukciju pilsētas teritorijā, Daugavpils cietokšņa, Nikolaja ielas un tās apbūves atjaunošanu, kā arī sākt siltumnīcefekta gāzu emisijas samazināšanas projektu Daugavpils pašvaldības publisko teritoriju apgaismojuma infrastruktūrā.

Pašvaldības budžetā paredzēts gūt 915,3 tūkstošu latu ieņēmumus speciālajā budžetā, ko veido ieņēmumi no privatizācijas, dabas resursu nodokļa, kā arī mērķdotācijas pašvaldības autoceļu fondam un pasažieru pārvadājumiem. Speciālā budžeta ieņēmumi, kas paredz izdevumu segšanu no īpašiem mērķiem iezīmētiem ieņēmumu avotiem, tiks novirzīti autoceļu fondam.

2011.gadā Daugavpils pilsētas pašvaldības pamatbudžets paredzēja kopējo ieņēmumu apmēru 59,795 miljonu latu apmērā, bet izdevumus – 58,081 miljona latu apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!