Daugavpils pilsētas un rajona policijas pārvaldes darbinieki vairākus mēnešus nesaņem likumā noteiktās piemaksas par darbu nakts stundās, teikts pa e-pastu izplatītajā, taču neparakstītajā vēstulē, kuru saņēmuši vairāki masu informācijas līdzekļi, arī “Latgales Laiks”.
Vēstules autori uzsver, ka Daugavpils policijas vadība un arī Iekšlietu ministrija ignorējot policijas darbinieku tiesības. Jau trīs mēnešus Daugavpils policijas pārvaldes vadība atsakoties piemaksāt policistiem par nakts stundām, aizbildinoties ar naudas trūkumu. Policisti ir neizpratnē, kur palikusi nauda, ja tā bijusi paredzēta budžetā.

„Nav saprotams, kāpēc Valsts policijas vadība un iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons neko nedara, lai nelikumības tiktu novērstas un policistiem tiktu izmaksāta visa nauda, ko mēs esam nopelnījuši. Ar mums izrīkojas kā ar vergiem un nav neviens, kas būtu atbildīgs par šādu situāciju. Tas viss mudina policistus uz nelikumībām, korupciju un cita veida pārkāpumiem”, teikts vēstulē.

Tās autori uzskata, ka Daugavpilī ir nozagta nauda, kas domāta policistu nakts darba stundu apmaksai un uzskata, ka ir nepieciešams rīkot pārbaudi un vainīgās personas saukt pie atbildības. Daugavpils pilsētas un rajona policijas pārvaldes priekšnieks Imants Bekešs atzina, ka samaksa par nakts stundām tiek veikta, taču, iespējams, nepietiekamā līmenī. Viņš izteica nožēlu, ka savas pretenzijas darbinieki izteikuši šādā anonīmā vēstulē plašsaziņas līdzekļiem, nevis nākot uz pārrunām ar vadību. Lai reaģētu uz šo vēstuli, policijas pārvaldes grāmatvedībai uzdots veikt sīku atskaiti par visiem maksājumiem un to apmēriem, par ko drīzumā tiks informēta sabiedrība. Policijas priekšnieks uzskata par nepamatotu apgalvojumu, ka Daugavpilī ir nozagta nauda, kas domāta policistu nakts darba stundu apmaksai, jo algu fondā ieskaitīto budžeta naudu neesot iespējams novirzīt citiem mērķiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!