Foto: Publicitātes attēli
Trešdien, 26.oktobrī, plkst. 18:00 Ventspils Galvenajā bibliotēkā, iejūtoties dēku romāna noskaņās un notikumos, piedaloties autoram, notiks Arvīda Dinija Deģa jaunās grāmatas "Mellsila pirāti" atvēršanas pasākums.

Romāna "Mellsila pirāti" darbība, atklājot hercoga galma pikantās aizkulises, norisinās 17.gadsimtā Kurzemes-Zemgales hercogistē un vēstī par patiesiem notikumiem Mellsilā, Rojā un Talsos.

Grāmatas atvēršana iecerēta kā viena aktiera izrāde, kas atdzīvinot romāna lappuses, ļaus tikties gan ar pirātu kapteini, gan hercogu. Skanēs pirātu dziesma un pirātu anekdotes. Autors dos ieskatu romāna nodaļā, kas norisinās Vindavā (Ventspilī) un kurā atspoguļoti Hercoga Jēkaba kuģubūves sasniegumi. 

Arvīds Dinijs Deģis, žurnālists un redaktors vairākās mediju izdevniecībās, ir trīsdesmitgadnieku paaudzei piederīgs latviešu rakstnieks-romānists, kuru profesionālai rakstniecībai pievērsties rosināja Māris Čaklais, Rimants Ziedonis, Eva Mārtuža un Nora Ikstena.

2009.gadā iznāca pirmais autora romāns "Nesodāmais avantūrists". Romāns „Mellsila pirāti" ir otrais A.D.Deģa izdotais darbs. Tapis arī trešais daiļdarbs un pašlaik noris darbs pie ceturtā un piektā romāna.

Arvīds Dinijs Deģis tic, ka Latvijā būs pietiekami daudz viņa radošā rokraksta cienītāju. Autors uzskata, ka latviešu rakstnieki nedrīkst ieslīgt pašapmierinātā provinciālismā un atpalikt no Eiropas literatūras valdošajām tendencēm.

Ieeja uz pasākumu bez maksas. Aicināti visi interesenti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!