Foto: DELFI Aculiecinieks
Pagājušā gada labākais DELFI Aculiecinieks ir fotoreportāžu autors ar pseidonīmu Ikskile.com, kurš visa gada garumā papildināja portāla „Delfi” saturu ar reportāžām par interesantiem notikumiem. Uzvarētājs saņems solīto balvu – portatīvo datoru MSI U200 no interneta veikala "Xnet".

„Aculiecinieka" konkursā piedalījās tie foto un video reportāžu autori, kuri spēja atrasties vajadzīgajā brīdī vajadzīgajā vietā, iemūžināt notikumu un atsūtīt to „Delfi" redakcijai. Jau gada sākumā aicinājām lasītājus darīt to regulāri, lai tiktu pie vērtīgas balvas un popularizētu pilsonisko žurnālistiku Latvijā. Viscītīgāk šo nosacījumu ievēroja Ikskile.com, kura fotoreportāžas no dzīvnieku izstādes „Pet Ekspo" Ķīpsalā, „Pus-opelis", „Audi TT" un policijas auto avārijas un daudzas citas izpelnījās plašu „Delfi" lasītāju ievērību, iekļūstot starp attiecīgo mēnešu populārākajiem „DELFI Foto" albumiem.

Tomēr laureāts, lai arī mērķtiecīgi sadarbojās ar „Delfi", nespēja pabūt pie pagājušā gada pilsoniskās žurnālistikas pamatīgākā notikuma - vilciena „Daugavpils - Rīga" avārijas atspoguļošanas. Tāpēc „Delfi" piešķir speciālbalvu - nakti divām personām „Hotel Jūrmala Spa" - reportāžas „Ekskavators ietriecas vilcienā" autoram Kārlim Birzkalnam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!