Foto: DELFI

Sabrukušā Zolitūdes veikala "Maxima" darbinieks, kurš drupās iesprostots pavadīja vairāk nekā deviņas stundas, svētdien slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā ir nācis pie samaņas, portālam "Delfi" apliecināja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas preses sekretāre Dace Kārkliņa.

Vīrietis bija veikala kasieris un viņš no drupām izvilkts piektdienas rītā, viņš bija arī pēdējais dzīvais atrastais traģēdijas upuris.

Kārkliņa pastāstīja, ka vīrietim jau veiktas vairākas sarežģītas operācijas un viņš joprojām atrodas smagā stāvoklī, mediķi joprojām cīnās par viņa dzīvību. Slimnīcā viņš nonāca ar abu kāju un roku lūzumiem, galvas traumu un saspiedumiem. Pacients ir pieslēgts pie mākslīgās elpināšanas un nieres.

Svētdien viņš nācis pie samaņas un ar viņu ir iespējams kontaktēties.

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā joprojām ārstējas deviņi cilvēki. Četri no pacientiem atrodas intensīvās terapijas nodaļā un divi no tiem ir Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta glābēji.

Piektdien pacientus slimnīcā apmeklējuši arī sociālā dienesta darbinieku, kuri skaidrojuši cietušo vajadzības, vai viņiem mājās nav palicis kāds tuvinieks, kuram nepieciešama aprūpe. Slimnīcā ir arī psihologs un kapelāns, kuri rūpējas par cietušo garīgo veselību.

Kopumā slimnīcās šobrīd ārstējas 19 cilvēki.

Traģēdija prasījusi 54 cilvēku dzīvības. Zolitūdes "Maxima" lielveikals iebruka ceturtdienas vakarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!