Foto: LETA

Neskatoties uz paveikto, Eiropai ir vēl daudz darāmā, lai kļūtu par digitālās pasaules līderi, un šī mērķa sasniegšana ir mūsu visu kopīgs uzdevums, tā, uzrunājot Rīgas samita par daudzvalodu digitālo vienoto tirgu dalībniekus, klātesošajiem sacīja vides aizsardzības un reģionālo lietu ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK).

Savā uzrunā Gerhards minēja trīs punktus, kas svarīgi sekmīgai mērķa sasniegšanai - raisīt uzticību vienotajam digitālajam tirgum, digitalizēt publisko valsts pārvaldi, kā arī strādāt pie kiberdrošības pasākumiem.

Īpaši ministrs izcēla publiskās valsts pārvaldes digitalizāciju, norādot uz Latvijas veiksmīgajiem piemēriem. "Mums ir spēcīgs valsts e-pakalpojumu portāls "Latvija.lv"," sacīja Gerhards. "Tāpat 89% uzņēmēju ar valsts pārvaldi komunicē tiešsaistē."

Viņš pieminēja arī pasaulē atzinību guvušo "Tilde" mašīntulkošanas rīku "Hugo.lv", kas ļauj gan tulkot Latvijā pieejamos e-pakalpojumus uz dažādām valodām, gan lieti noderējis daudzajiem ārvalstu viesiem Latvijas prezidentūras Eiropas Padomes laikā.

"Eiropas digitalizācija ir viens no Latvijas prezidentūras mērķiem," nobeidza Gerhards. "Tāpēc ceram, ka mūsu prezidentūras noslēgumā Eiropas Komisijai izdosies pieņemt jaunu digitālā vienotā tirgus konceptu."

Jau rakstīts, ka minētais samits Rīgā norisināsies trīs dienas - no 27.aprīļa līdz 29.aprīlim, un tā laikā 350 dalībnieki no visas Eiropas izstrādās Daudzvalodu digitālā vienotā tirgus stratēģisko darba plānu, noteiks mērķus un rosinās konkrētas darbības, lai tiktu izveidots redzējums par digitālo vienoto tirgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!