Lai gan zivju bojāeja Miezītes dīķī konstatēta jau iepriekšējā nedēļā un ūdenstilpē paraugus analīzēm ievākusi Jūras un iekšējo ūdeņu pārvalde, līdz šim speciālisti nav noskaidrojuši patieso ūdensdzīvnieku bojāejas iemeslu.
Jelgavas pašvaldības teritorijā esošajā Miezītes dīķī Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes inspektori vizuāli ūdens piesārņojumu nav konstatējuši. Līdz šim nav novērotas arī slāpstošas zivis. Kā skaidro vecākais inspektors Ints Roze, dīķa dibenu pie krasta sedz gļotaina kārtiņa ar gaisa burbulīšiem, kas liecina par pūšanas procesu siltā laika dēļ. Tas varētu būt iemesls, kāpēc spurainēm trūcis skābekļa.

Inspektors apgalvoja, ka šonedēļ situācija ir uzlabojusies – skābeklis dīķī ir aptuveni 6,7 miligrami uz litru ūdens. Pēc speciālista teiktā, pietiekami būtu arī tad, ja tas sasniegtu piecu miligramu atzīmi, jo dīķa ūdens ir nekustīgs un nenotiek aerācija (skābekļa pievade). Par optimālu skābekļa daudzumu tiek uzskatīti astoņi miligrami uz litru ūdens.

"Par Miezītes dīķī veiktajiem novērojumiem sastādīts pārbaudes akts un informēta Jelgavas Reģionālā vides pārvalde," sacīja Roze. Vides pārvaldes vadītājs Hardijs Verbelis ceturtdien par zivju bojāejas iemesliem atbildēt nevarēja. Tas esot Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes kompetencē.

Nav arī apstiprinājuma iedzīvotāju paustajam, ka zivju nāvē vainojami maluzvejnieki. Jelgavas pilsētas un rajona Policijas pārvalde nav uzsākusi notikušā izmeklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!