Foto: F64
2011.gadā braukšanas biļešu cenu pieaugums starppilsētu pasažieru pārvadājumos pagaidām nav plānots, pavēstīja Autotransporta direkcijas (ATD) sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Maļuha.

Viņa pastāstīja, ka, neskatoties uz finansējuma samazinājumu sabiedriskā transporta pakalpojumu organizēšanai, samazinātās pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes pieaugumu sabiedriskajam transportam no 10 līdz 12%, kā arī dzelzceļa infrastruktūras maksas pieaugumu, ATD pagaidām neplāno palielināt braukšanas biļešu cenas starppilsētu pārvadājumos.

"Biļešu cenu pieaugumu starppilsētu pārvadājumos ATD joprojām neplāno. Ņemot vērā augsto bezdarba līmeni un pašreizējo iedzīvotāju maksātspēju, tarifu kāpums var negatīvi ietekmēt pasažieru daudzumu un veicināt pieprasījumu pēc nelegālajiem pārvadājumiem," teica Maļuha.

Savukārt Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijas izpilddirektors Imants Zālītis iepriekš norādīja, ka nākamā gada sākumā varētu palielināties braukšanas maksa vietējās reģionālās satiksmes autobusu maršrutos. Viņš sacīja, ka, pēc asociācijas rīcībā esošās informācijas, daži pasažieru pārvadātāji ar plānošanas reģioniem ir saskaņojuši tarifu pieaugumu vietējos reģionālajos maršrutos. Zālītis klāstīja, ka tarifu pieaugums saistīts ar PVN samazinātās likmes paaugstināšanu sabiedriskajam transportam, degvielas cenu kāpumu un pārvadāto pasažieru skaita samazinājumu.

Viņš arī atzina, ka pagaidām nav informācijas, vai braukšanas tarifi varētu palielināties kādā no Latvijas pilsētām.

Kompensācijām pārvadātājiem par 2010.gadā sniegtajiem sabiedriskā transporta pakalpojumiem valsts budžetā paredzēts 61,1 miljons latu, bet par 2011.gadā sniegtajiem pakalpojumiem - 51,9 miljoni latu.

ATD ir autopārvadājumu jomas administrēšanas uzņēmums, kas darbojas kopš 1993.gada oktobra. Direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā un autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!