Foto: DELFI
7.janvārī Rīgas Ekonomikas augstskolā (REA) notiks REA Debašu kluba un Latvijas Debašu asociācijas rīkotā publiskā diskusija "Mediji un informācija - kvalitāte vai kvantitāte?", kurā tiks apspriesta mediju darbība, atspoguļojot notikumus arī Zolitūdes traģēdijas laikā, portālu "Delfi" informēja Latvijas Debašu asociācijas valdes locekle Lauma Vernere.

"Pēc "Maxima" traģēdijas mediji nodrošināja 24/7 ziņu publicēšanu un notikumu apskatu. Ziņu lentas lielākajos portālos apskatīja katru mazāko notikuma detaļu. Paralēli tam mediji pārpublicēja dažādus sociālos portālos ievietotus rakstus, kuru autori pēc raksta izveidošanas izdzēsās no portāla," norāda plānotās diskusijas veidotāji. 

"Tika publicēti dažādi minējumi, emocionāli viedokļu un baumas.Šādu rakstu publicēšana palielina sabiedrības uzmanību, un tādējādi sabiedrības spiediena rezultātā var tikt palielināts problēmu risināšanas ātrums. Tomēr tas var arī vienkārši "uzkurināt" tautu un likt sabiedrībai emocionāli meklēt vainīgos pirms jebkāda konstruktīva informācija ir parādījusies publiskajā telpā. Tas viss liek jautāt - vai šāda veida ziņu publicēšanai ir pozitīvas vai negatīvas sekas? Kas ir svarīgāks un vērtīgāks sabiedrībai - ziņu kvantitāte vai kvalitāte?," diskusijas nozīmīgumu skaidro organizatori.

Diskusijā piedalīsies Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājs Ainārs Dimants, Latvijas Žurnālistu asociācijas priekšsēdētāja un Rīgas Stradiņa universitātes Komunikācijas katedras vadītāja Anda Rožukalne, žurnālists un blogeris Juris Kaža un Latvijas Televīzijas Ziņu dienesta vadītāja Iveta Elksne. Diskusijas moderators būs žurnāliste Ilze Nagla.

Norises vieta: Sorosa auditorija, Rīgas Ekonomikas augstskola, Strēlnieku iela 4a.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!