Gliemeži Lisabonas restorānā.
Foto: AFP/Scanpix

Portugāļiem iecienīta delikatese augustā ir gliemeži, kurus pasniedz kā uzkodas apetītes ierosināšanai. Attēlā: pavārs pilda šķīvi ar gliemežiem kādā smalkā Lisabonas centra restorānā. Savukārt Zviedrijas gardēžiem augusta beigas saistās ar citu gardumu – raudzēto Baltijas siļķi jeb surstrēmingu (Surströmming).

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Attēlos, kas uzņemti 2008. gada 21. augustā, redzams, kā zviedru pavāri Stokholmas restorāna „Tennstopet" virtuvē gatavo surstrēmingu pasniegšanai restorāna klientiem. Šefpavārs Matiass Kvarfordts sagriež ābolus, kas tiks pasniegti kopā ar fermentēto siļķi, Zviedrijas slavenāko delikatesi. Saskaņā ar tradīciju zviedri surstrēmingu sāk ēst ik gadu augusta trešajā ceturtdienā.

Lasi vēl: Kā baudīt raudzēto Baltijas siļķi?
Seko Delfi arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form