Foto: Shutterstock
Divi draugi ASV 61 gadu viens otram sūtījuši vienu un to pašu Ziemassvētku apsveikuma kartiņu, kas pa šiem gadiem apceļojusi lielu daļu ASV, pirmdien vēsta Teksasas štata mediji.

Eikers Henkss, kas tagad jau sasniedzis cienījamo 89 gadu vecumu, 1950.gadā nosūtīja savam kaimiņam Teksasas štata Ņūveiverlijas pilsētā Lī Kellijam Ziemassvētku apsveikuma kartiņu, bet nākamajā gadā kaimiņš Henksam atsūtīja atpakaļ šo pašu kartiņu.

Henkss vietējam Teksasas štata Taileras pilsētas laikrakstam "Tyler Morning Telegraph" atzina, ka laikam tā arī nekad nav izlasījis kartiņā rakstīto

Ziemassvētku apsveikums ik gadu viens draugs pārsūtīja otram, lai gan Kellijs bieži pārcēlās uz dzīvi citur.

Kartiņā ir sarakstīti gadi un vietas, uz kurieni apsveikums tajā gadā tika nosūtīts, kā arī īsas ziņas draugam, par to, kas sūtītāja dzīvē noticis.

Ziemassvētku apsveikums pie Kellija, kas strādāja ASV Valsts mežu dienestā, ceļoja uz tādiem ASV štatiem kā Pensilvānija, Ņūhampšīra, Vašingtona un Viskonsīna, kur Kellijs pavadīja savu mūža nogali. Henkss visu mūžu nodzīvojis Teksasas štatā.

Kad pirms vairāk nekā desmit gadiem Kellijs nomira, Henkss ar draugu iesākto tradīciju turpināja ar Kellija atraitni Rozu Annu.

Tomēr šogad apsveikums pie Henksa atgriezās neatvērts. Viņš pieļauj, ka Roza Anna ir devusies uz kādu veco ļaužu aprūpes namu, kur vēstule nenonāca.

Sirmais kungs atzina, ka 61 gadu sūtīto Ziemassvētku kartiņu, kas pavadījusi ciešu un savstarpējiem jokiem pārpilnu draudzību, viņš ierāmēs un glabās kā dārgu piemiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!