Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas izstrādājusi rīkojuma projekts par sprādziena bīstamības draudu novēršanas izdevumu kompensēšanu Dobeles pilsētas domei, piešķirot pašvaldībai apmēram 8000 latu, informēja ministrijā.
Līdzekļi tiks piešķirti no Finanšu ministrijas pamatbudžeta apakšprogrammas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Šā gada 25.aprīlī Dobeles pašvaldība saņēma iesniegumu no ēkas Smilšu ielā 7 īpašnieka ar lūgumu Dobeles pilsētas domei organizēt nekustamā īpašuma nojaukšanu, lai novērstu sprādziena bīstamības draudus, un segt visus nojaukšanas izdevumus, jo īpašniekam šādi finanšu līdzekļi nav pieejami.

Dobeles pašvaldība saņēma Zemessardzes 54. inženiertehniskā bataljona atzinumu ''Par atmīnēšanas darbu turpināšanu Smilšu ielā 7'', kurā tika norādīts, ka nepieciešams nojaukt ēku Smilšu ielā 7, jo tā apdraud sapieru veselību un dzīvību atmīnēšanas darbos.

Dobeles pilsētas pašvaldība sadarbībā ar Valsts policiju veica pasākumus, lai nodrošinātu Zemessardzes 54. inženiertehniskā bataljona nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas rotai darba apstākļus ārkārtas sprādziena bīstamības draudu novēršanas pasākumu veikšanai.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemessardzes 54. inženiertehniskā bataljona nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas rota atrada un iznīcināja kopskaitā 2822 no Otrā pasaules kara saglabājušos sprādzienbīstamus priekšmetus.

Lai kompensētu Dobeles pilsētas domei izdevumus ārkārtas sprādziena bīstamības draudu novēršanas nodrošināšanai, ir nepieciešami līdzekļi 7 948 latu apmērā. Attiecīgais rīkojums izsludināts Valsts sekretāru sanāksmē, par to vēl jālemj valdībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!