Lai gan Latvijā cukurs jau sen netiek ražots, veikalos tas parādījies kilograma paciņās, uz kurām lasāms, ka produkts tapis akciju sabiedrībā "Dobeles dzirnavnieks". Uzņēmuma vadība gan noliedz, ka apzināti maldinājuši patērētājus, Polijas cukuru piedāvājot kā vietējo.

"Dobeles dzirnavnieka" tirdzniecības vadītājs Mareks Lācis stāsta, ka uzņēmums cukuru realizē periodiski: "Ja redzam, ka cukuru varam iepirkt lētāk un pircējiem piedāvāt par zemāku cenu, nekā ir tirgū, ik pa laikam to arī darām." Tā kā "Dobeles dzirnavnieks" cukuru neražo, to iepērk salīdzinoši nelielos apjomos brīžos, kad ES tirgū tam nokrītas cena.

Runājot par cukura paciņām, uz kurām "Dobeles dzirnavnieks" minēts kā ražotājs, Lācis norāda, ka tā esot tipogrāfijas kļūda. Pamanījis, ka uz iepakojuma nodrukāta maldinoša informācija, uzņēmums pārējās paciņas iznīcinājis, bet veikalos nonākušās no tirdzniecības nav atsaucis.

Lācis neslēpj, ka viņu fasētais cukurs ražots Polijā. Viņš apgalvo, ka, izņemot no Lietuvā un Dānijā audzētajām cukurbietēm kompānijā "Danisco Sugar" ražoto "Dan Sukker", visi pārējie saldās vielas fasētāji to iepērk no Polijas. Lielveikalu ķēdēm, kas cukuru piedāvā ar savu zīmolu, uz iepakojuma esot izdevīgi kā izcelsmes valsti norādīt ES, bet lielākoties šis cukurs importēts no Polijas.

"Dobeles dzirnavnieka" cukurs pašlaik pieejams veikalu tīklos "Elvi", "Aibe", "Top" un citās tirgotavās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!