Foto: LETA
Rīgas Domā, 9.decembrī, plkst. 19.00 notiks Ziemassvētku labdarības koncerts "Doma baltās domas", kura ienākumi tiks ziedoti Latvijas neatkarībai veltītās vitrāžas "Ar degsmi par brīvu Latviju" izveidē.

Koncerts būs īpašs ar to, ka mūziķi, līdztekus pašu izvēlētiem skaņdarbiem un īpašām, speciāli koncertam radītām vizualizācijām, stāstīs savu īpašo Ziemassvētku notikumu, stāstu, pārdomas. Īsi pirms koncerta aicinām "Delfi" lasītājus iepazīties ar pāris no tiem. Šoreiz savas Ziemassvētku baltās atmiņas atklāj mūziķis, grupas "DaGamba" dalībnieks Valters Pūce.

Kādus 20 gadus atpakaļ, kad vēl biju pavisam maziņš Ziemassvētku vakarā attapāmies, ka mums taču nav Ziemassvētku eglīte un ar tēti grasījāmies šo situāciju labot. Paņēmām cirvi jeb zāģi, jeb abus un ļoti pārliecinoši devāmies Ulbrokas mežos ideālās egles meklējumos.

Nepagāja ne pusstunda, kad tādu "ideālo" arī atradām, jo šādu tādu jau neņemsim, un momentā nocirtām jeb nozāģējām (tādas nianses es, diemžēl neatceros zāģējām jeb cirtām)

Ar nenormāli lielu lepnumu un prieku devāmies uz mājām, lai ar pārējiem dalītos savā priekā, bet tiklīdz nokļuvām atskārtām, ka esam egles vietā nocirtuši priedi. Bet neko izpušķojām priedi un kāpēc nē...

Koncertu organizē sabiedriskā kustība "Mans Doms".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!