Foto: LETA

Ja pašreizējā Eiropas Parlamenta (EP) deputāta Valda Dombrovska (V/ETP) uzklausīšana Eiropas Komisijas (EK) viceprezidenta eiro un sociālā dialoga jautājumos amatam būs veiksmīga, viņa vietu varētu ieņemt bijusī EP deputāte Inese Vaidere (V).

Vaidere neslēpa gandarījumu, ka nākamais EK priekšsēdētājs Žans Klods Junkers Dombrovskim uzticējis EK viceprezidenta eiro un sociālā dialoga jautājumos amatu, jo tam kā "nelielas valsts pārstāvim, kurš iecelts tik atbildīgam amatam, tas ir augsts novērtējums gan Latvijai, gan viņam personīgi".

Vaicāta par profesionālo darbu pēc EP vēlēšanām, Vaidere norādīja, ka joprojām ir Latvijas Universitātes (LU) Ekonomikas un vadības fakultātes profesore.

"Šo darbu es neesmu pārtraukusi kopš universitātes beigšanas, es visu laiku strādāju universitātē," sacīja bijusī deputāte, atzīstot, ka pēc desmit gadu intensīva darba EP esot atļāvusies pāris nedēļas arī atpūsties.

"Jācer, ka Dombrovska uzklausīšana būs veiksmīga," piebilda Vaidere.

Junkers trešdien paziņoja par komisāru portfeļu sadalījumu jaunajā komisijā, kurā Dombrovskim ticis viens no viceprezidenta amatiem.

Kā viceprezidents eiro un sociāla dialoga lomā Dombrovskis cieši sadarbosies ar citiem viceprezidentiem. Savā atbildības jomā viņš vadīs un koordinēs darbu ar vairākiem komisāriem - ekonomikas, finanšu, nodokļu un muitas politikas komisāru Pjēru Moskovisī, nodarbinātības, sociālo lietu, kvalifikācijas un darbaspēka mobilitātes komisāru Marianni Teisenu, finanšu stabilitātes, finanšu pakalpojumu un kapitāla tirgus savienības komisāru Džonatanu Hilu, iekšējā tirgus, rūpniecības, uzņēmējdarbības un mazo un vidējo uzņēmumu nozares komisāri Elžbetu Beņkovsku, reģionālās politikas komisāri Korinu Krecu un tieslietu, patērētāju aizsardzības un dzimumu vienlīdzības komisāri Veru Jourovu.

EP vēlēšanās Vaidere saņēma 40 015 plusus un 21 516 svītrojumus, atstājot viņu "Vienotības" saraksta piektajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!