Foto: LETA
Pirmo reizi Eiropas Komisijas (EK) prezidenta amata izvēlē tiek ņemti vērā Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu rezultāti, uzsver ekspremjers, EP deputāts Valdis Dombrovskis (V), komentējot Žana Kloda Junkera ievēlēšanu šajā amatā.

Dombrovskis uzskata, ka tas ir solis uz priekšu, lai padarītu Eiropas Savienības institūciju darbu demokrātiskāku un caurskatāmāku.

Dombrovskis jau kopš Junkera izvirzīšanas augstajam amatam ir atbalstījis viņa kandidatūru, informēja "Vienotības" preses sekretāre Laila Timrota.

"Junkera izvirzīšana šajā augstajā amatā ir liels Eiropas Tautas partijas (ETP) grupas panākums. Tomēr būtiskākais ir tas, ka Junkeram ir skaidrs redzējums par nepieciešamajām reformām ES. Uzskatu, ka izvirzītās prioritātes ES konkurētspējas stiprināšanai, izaugsmei un jaunu darba vietu radīšanai ļaus risināt Eiropai būtiskākos jautājumus," piebilst Dombrovskis.

Kā ziņots, par bijušo Luksemburgas premjerministru un ETP izvirzīto kandidātu Junkeru balsoja 422, bet pret - 250 likumdevēji.

Arī Dombrovskis sākotnēji bija ETP kandidāts uz EK priekšsēdētāja amatu, taču savu kandidatūru atsauca par labu Junkeram.

Dombrovskis ir Latvijas izvirzītais kandidāts eirokomisāra amatam nākamajā EK sastāvā.

Pašreizējā EK sastāva pilnvaras beidzas šā gada 31.oktobrī. Līdz tam Junkeram ir jāsadala komisāru atbildības jomas starp dalībvalstu izvirzītajiem kandidātiem un jāgūst EP atbalsts piedāvātajam EK sastāvam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!