Foto: LETA

Valdība otrdien atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) lūgumu piešķirt 12 000 latu no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Dundagas un Alūksnes novada pašvaldībām plūdu un vētras seku likvidēšanai.

No šīs summas gandrīz 11 000 latu piešķirti Dundagas novada pašvaldībai un nedaudz vairāk kā tūkstotis latu – Alūksnes novada pašvaldībai.

Dundagas novada pašvaldībai līdzekļi piešķirti 12.janvārī fiksēto plūdu seku novēršanai, bet Alūksnes novada pašvaldībai nauda piešķirta pērn 27.decembrī vētras laikā radīto postījumu novēršanai.

Alūksnes novada pašvaldībā pērnā gada nogales vētras laikā bojāts Jaunannas Mūzikas un mākslas skolas jumts, tā labošanai vajadzīgi 1533 lati, taču pašvaldība apņēmusies segt 30% no šīs summas.

Savukārt Dundagas novadā līdz ar lielu nokrišņu daudzumu applūda Dzirnavezers un ūdens spiediena dēļ salūza slūžu aizvars, kādēļ pacēlās ūdens līmenis Pāces upē un tika bojāti gājēju tiltiņi pār Pāces upi.

Dundagas novada pašvaldībai jauna gājēju tiltiņa izbūvei vajadzīgi 15 684 lati, taču pašvaldība apņēmusies segt izdevumus 30% apmērā.

Tāpat valdība otrdien atbalstīja 16 219 latu piešķiršanu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Limbažu daļas ugunsdzēsības depo ēkas jumta seguma nomaiņai. To lūdza Iekšlietu ministrija.

Ministrija informējusi, ka 13.martā vētras laikā norauts depo jumta segums 120 kvadrātmetru platībā. Saņemot prasīto finansējumu, ēkai nomainīs jumta segumu, kā arī to siltinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!