Ķīniešu zinātniekiem izdevies pierādīt, ka dzērveņu lietošana var palīdzēt ne tikai pie urīnpūšļa iekaisuma, bet arī kuņģa čūlas profilaksē. Veiktie pētījumi apliecinājuši, ka pacientiem, kas lieto dzērvenes vai ēdienus un dzērienus uz šo ogu bāzes, vērā ņemami samazinās kuņģa čūlas rašanās risks.
Šāda šo ogu iedarbība saistīta ar to antibakteriālajām īpašībām.

Dzērvenes aizkavē baktēriju, tai skaitā arī kuņģa čūlu izraisošās heliobacter pylori izplatīšanos. Šajās ogās ir īpašas molekulas, kas neļauj baktērijām noturēties uz kuņģa gļotādas, un tas arī nepieļauj slimības izcelšanos.

Dzērvenes ir arī lielisks C vitamīna un antioksidantu avots. Tie aizkavē organisma novecošanu un hronisku slimību parādīšanos, tāpēc ārsti iesaka šīs ogas lietot pēc iespējas biežāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!