Uz saturu

Dzērveņu, pistāciju cepumi ar Ziemassvētku garoziņu 

Authors

Četras Sezonas

Article Actions

APP - Article Actions

Dzērveņu, pistāciju cepumi ar Ziemassvētku garoziņu
Foto: ČetrasSezonas.lv

Svētku neatņemama sastāvdaļa – cepums, turklāt tik skaists un trausls. Dzērveņu un pistāciju vietā vari likt jebkurus mīļākos riekstus un žāvētās ogas, kā piemēram, rumā mērcētus ķiršus kopā ar pekanriekstiem vai jebkurus citus riekstus kopā ar melno šokolādi, kas sakapāta gabaliņos.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Sastāvdaļas:

  • 180 g sviesta, istabas t
  • 60 g cukura
  • 1 ēdamkarote skābā krējuma
  • 1 apelsīna miziņa, sarīvēta
  • šķipsniņa sāls
  • 260 g kviešu bīdeļmiltu
  • 60 g lielogu dzērveņu
  • 60 g zaļo pistāciju
  • 100 g gaiši brūnā cukura apviļāšanai
  • 1 ola
  • 1 tējk. garšvielu maisījuma*

Rezultāts:

  • 50 gab.

Pagatavošana:

  1. Sviestu saputo kopā ar cukuru. Pievieno skābo krējumu un apelsīna miziņu.
  2. Saputotajai sviesta masai pievieno miltus, iemīci lielās dzērvenes un zaļās pistācijas.
  3. No mīklas izvel desiņu, ietin pārtikas plēvē un liec ledusskapī vismaz uz  divām stundām atdzist un sacietēt.
  4. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj pannu ar cepamo papīru.
  5. Samaisi visas garšvielas un sajauc ar brūno cukuru.
  6. Desiņu apzied ar sakultu olu, izņemot galus, apviļā cukura un garšvielu maisījumā. Griez 0,5 cm biezās šķēlēs. Šķēlītes liec uz plāts. Cep 10-15 minūtes.
  7. Atdzesē uz restītes.

* pa šķipsniņai no kanēļa, muskatrieksta, maltām krustnagliņām, kaltēta ingvera un malta kardamona

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai Telegram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Ziemassvētki
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.
Lasi vēl
 

Comment Form

Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.