Foto: ČetrasSezonas.lv
Lai gan dzirkstošais vīns vislabāk garšo tieši tīrs un tāds, kāds tas ir pudelē, ir reizes, kad gribas ko citādu, īpašāku un kas piestāv mirklim. Tad nu lūk, zemeņu sezonā nav labāka kompanjona par pašvārītu sīrupu, saldu un aromātisku. Un laba lieta ir tā, ka katrs glāzē sīrupu var pievienot, cik vēlas, – vienu, divas vai pat trīs tējkarotes.

Sastāvdaļas:   

  • 1 pudele dzirkstošā vīna
  • 5 zemenes, sagrieztas mazos kubiņos

sīrupam:

  • 50 g zemeņu, veselas
  • 40 g baltā cukura
  • 80 ml ūdens

Pagatavošana:   

  1. Vāri sīrupu. Katliņā liec zemenes, cukuru un ūdeni, uz vidējas liesmas uzvāri un, kad sāk burbuļot, turpini vārīt 10 minūtes. Bet nemaisi, lai sīrups nepaliek duļķains. Ļauj, lai vārās. Neaiztiekot. Noņem no uguns un ļauj pilnībā atdzist. Nokās, bet arī tagad zemenes neaiztiec, lai sīrups paliek caurspīdīgs un nesaduļķojas.
  2. Pasniedz, glāzē liekot zemenes, pielejot 1 tējkaroti sīrupa (daudzumu var mainīt atkarībā no tā, cik salds katram patīk) uz uzlejot dzirkstošo vīnu.  

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!