Trešdien ceturtajā izsolē Ēdoles pili iegādājusies SIA "Ēdoles pils" par 1,15 miljoniem latu, informēja Ēdoles pagasta padomes priekšsēdētājs Vilnis Mūrnieks.
Izsolei pēdējā dienā pieteicās tikai viens pretendents - Rīgā reģistrētā SIA "Ēdoles pils".

Līdz šim Ēdoles pili neizdevās pārdot trijās izsolēs - ne janvārī, ne februārī, ne arī aprīlī.

Sākotnējā pils cena izsolē bija divi miljoni latu, taču trešajā izsolē Kuldīgas rajona Ēdoles pagasta padome nolēma samazināt to līdz 1,1 miljonam latu, tā cerot piesaistīt izsolei vairāk pretendentu un cenu celt izsoles gaitā.

Jau ziņots, ka 1992.gadā Ēdoles pašvaldība Ēdoles pili pieņēma no valsts restaurācijas stadijā un nav nodrošinājusi unikālā kultūras pieminekļa turpmāku saglabāšanu.

Ēdoles pagasta padome neuzskatīja par iespējamu Ēdoles pili nodot valstij bez atlīdzības, kā arī nepiekrita Kultūras ministrijas ierosinājumam nodot pili valstij par atlīdzību, kas atbilst objekta restaurācijā ieguldītajiem pašvaldības līdzekļiem.

Pašvaldības pasūtītajā vērtējumā pils vērtība tirgus cenās novērtēta ne mazāk kā miljons latu. Tomēr noteikt pils patieso vērtību ir gandrīz neiespējami, atzina iepriekš aptaujātie nekustamā īpašuma vērtēšanas eksperti.

Ēdoles pagasta padomes deputāti 2006.gada 21.septembrī nolēma Ēdoles pili nodot privatizācijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!