Foto: F64

Kuldīgas slimnīca nevar ar valsti slēgt tādu medicīnisko pakalpojumu finansēšanas līgumu, kas apdraud pacientu drošību, sacīja slimnīcas vadītājs Ivars Eglītis.

Lai gan Kuldīgas slimnīca pērn apkalpoja 5400 akūtos pacientus, saskaņā ar Veselības norēķinu centra sagatavotajiem līgumiem, šogad naudas pietiks tikai 3826 akūto pacientu apkalpošanai, atzīmēja Eglītis. "Valsts būtībā pasaka, ka vairāk nekā 1500 pacientu ārstēšanu Kuldīgas slimnīcā tā neapmaksās, jo neesot naudas," norādīja slimnīcas vadītājs.

Trešdien Kuldīgas slimnīcas vadītājs un Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa tiksies ar veselības ministri Ingrīdu Circeni (V). "Pirmkārt, mēs vēlamies uzzināt, ko saņems Kuldīgas slimnīca no tiem 10 miljoniem latu, ko vakar valdība piešķīra veselības nozarei," norādīja Eglītis.

Otrs būtiskais jautājums, ko Kuldīgas slimnīcas un pašvaldības vadītāji vēlas pārrunāt ar veselības ministri, būs par to, ka Veselības norēķinu centra sagatavotajā līgumā finansējums nav atbilstošs reāli apkalpoto pacientu skaitam. Valsts katru gadu vidēji neapmaksā 1500 akūto pacientu ārstēšanu Kuldīgas slimnīcā. Iepriekšējo divu gadu laikā Kuldīgas slimnīca faktiski no valsts nav saņēmusi vairāk kā 600 000 latu, bet, ja Kuldīgas slimnīca parakstīs Veselības norēķinu centra sagatavoto līgumu, finanšu deficīts šogad būs 260 000 latu. "Valstij ir jāņem vērā reālais Kuldīgas slimnīcā apkalpoto akūto pacientu skaits, vai arī tad ir jautājums par slimnīcas profilu - vai tai jāsniedz palīdzība akūtajiem pacientiem, vai arī tā būs tikai kā aprūpes slimnīca," norādīja Eglītis.

Eglītis akcentēja, ka slimnīcai pašai nav nekādu iespēju regulēt apkalpojamo akūto pacientu skaitu - ir jāapkalpo visi pacienti, kurus slimnīcā nogādā Neatliekamas medicīniskās palīdzības dienests.

Kā ziņots, valdība otrdien atbalstīja papildu 10,2 miljonu latu finansējuma novirzīšanu Veselības ministrijai (VM), lai palielinātu terapeitiskos tarifus stacionārajā veselības aprūpē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!