Šo recepti iesaka Ainars Gersts: "Kāpēc Burkā kundzes kotletītes? Tāpēc, ka tās nav gluži parastas kotletītes, turklāt, ja tās izveido formas ziņā nelielas, tad tās šķiet jo īpaši smalkas un apetītlīgas. Gluži kā seriāla "Smalkais stils" varones Burkā kundzes gaumē — ēdiens, kurš šķiet ļoti smalks un neparasts, patiesībā ir viegli pagatavojams un gana lēts, tomēr — kas ir, tas ir — gards bez gala!"

Piedevās - cepti kabači.

Sastāvdaļas (4 porcijām):

  • Rīsi - 2 paciņas 250 g
  • Maltā gaļa - 0,5 kg
  • Sīpols - 1 gab.
  • Ķiploks - 1 daiviņa
  • Ola - 1 gab.
  • Milti - 1 ēdamkarote
  • Piens - 200-250 g
  • Burkāns - 1 gab.
  • Sāls, cukurs, pipari - pēc izjūtas
  • Kabači - 800 g

Kopējās izmaksas 4 cilvēkiem: Ls 3,00 (produktu cenas aprēķinātas pēc to izcenojuma "Rimi" veikalos).

Pagatavošana:

Kotletītes:

Novāra rīsus, notecina un atdzesē.

Malto gaļu sastrādā kopā ar rīsiem, sasmalcinātu sīpola pusīti, ķiploka daiviņu, olu un aukstu ūdeni.

No masas veido mazas, apaļas kotletītes un cep uz pannas, līdz tās ir gatavas.

Mērce:

Tajā pašā pannā apcep rīvētu burkānu, sasmalcinātu atlikušo sīpola pusīti, pievieno aukstu pienu, kas sajaukts ar ēdamkaroti miltiem, un maisot uzvāra. Pievieno pilienu etiķa.

Kotletītes pievieno mērcei un uzvāra.

Piedevas:

Kabaci sagriež šķēlēs, izņem sēkliņas, apkaisa ar sāli, var pievienot piparus vai citas garšvielas, liek uz pannas un viegli apcep no abām pusēm. 

Ekonomiskās receptes izstrādātas ar "Rimi" atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!