Šo recepti iesaka studente Ieva Apsīte: "Tā kā man garšo pavisam svaiga baltmaize, tad tādu maizīti, kas jau pāris dienas pastāvējusi, es labprāt izmantoju grauzdmaizīšu pagatavošanai no rītiem. Ja kazas siera vietā izmanto govs piena sieru, tas sanāk vēl lētāk, taču kazas siers ir tik veselīgs un aromātisks!"

Sastāvdaļas (4 porcijām):

  • Baltmaize - 8-10 šķēles
  • "Līcīšu" kazas siers - 150 g
  • Burkāni - 3 gab.
  • Krējums - 100 g
  • Ķiploks - 1 daiviņa
  • Sāls - šķipsniņa

Pagatavošana:

Rīvētus burkānus (var būt iepriekš vārīti) sajauc ar rīvētu kazas sieru, šķipsniņu sāls un skābu krējumu.

Siera un burkānu masu smērē uz maizītēm, liek cepeškrāsnī un cep, līdz maizītes kļuvušas zeltaini brūnas un kraukšķīgas.

Kopējās izmaksas 4 cilvēkiem: Ls 1,90.

Ekonomiskās receptes izstrādātas ar "Rimi" atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!