Sastāvdaļas:
• vārīti burkāni (jāsarīvē), • vārīts ķirbja mīkstums, • gurķis, • Ķīnas kāposts, • buntīte diļļu vai lociņu, • pētersīļi, • diedzēti graudi, • pusīte citrona.

Bazilika mērcei:

  • 2 daiviņas ķiploka,
  • sauja svaiga bazilika,
  • 1/2 glāzes olīveļļas,
  • sāls.

Sastāvdaļu daudzumu var ņemt pēc sirds patikas.

Pagatavošana:

Vispirms novāra notīrītus burkānus, uz rupjas rīves sarīvē. Masai pārlej 1 ēdamkaroti svaigi spiesta citrona sulas. Atļauj ievilkties  5-10 min.

Ķirbjus nomizo, atdala sēklas un sarīvē uz rīves, liek katliņā un sautē apmēram 10 minūtes. Asumiņam var pievienot 1-2 lauru lapu un 2-3 melnos piparus (veselus).

Zaļās masas pagatavošanai notīra gurķi, sagriež ļoti smalki, var sarīvēt, tāpat arī pārējos zaļumus smalki sakapā un sajauc vienā masā. Papildus var pievienot diedzētus graudus.

Bazilika mērces pagatavošanai vislabāk izmantot blenderi, bet ja nav, var arī visu saspiest piestiņā. No sākuma saspiež ķiploku, tad pievieno baziliku, šķipsniņu sāls un olīveļļu.

Visas sastāvdaļas liek kārtām dziļā salātu traukā un pārlej ar bazilika mērci.

Liek ledusskapī un ļauj kārtojumam „nosēsties", kā arī ievilkties ar mērci. Kārtojums gatavs jau pēc 20-30 minūtēm.

Pirms trauka apgriešanas vēlams uzmanīgi izliet lieko šķidrumu, lai kārtojums, ko jāizceļ no formas, būtu pēc iespējas sausāks - līdz ar to, lai turētos stingrāk kopā arī pie porciju dalīšanas.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!