Gatavojoties jaunajai tūrisma sezonai, "Padomju slepenais bunkurs" Līgatnē piedāvā ekskursijas pieteikt internetā, informē SIA "Rehabilitācijas centra "Līgatne"" pārdošanas un mārketinga vadītāja Sarmīte Usāne.

"Padomju slepenais bunkurs" ir tūristu iecienīts apskates objekts, kas atrodas Līgatnes novada "Skaļupēs", SIA "Rehabilitācijas centrs "Līgatne" teritorijā. Tas izbūvēts pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados politiskās un valsts varas elites vajadzībām valsts vadīšanai atomkara gadījumā.

Bunkurs atrodas deviņus metrus zem zemes. Tā kopējā platība ir 2000 kvadrātmetri un šis ir vienīgais autentiski saglabātais bunkurs Latvijas teritorijā. Tam slepenības zīmogu noņēma tikai 2003. gadā.

Bunkuru ik gadus apmeklē vairāki tūkstoši individuālo un grupu tūristu, un objekts ir iekļauts daudzu skolu ekskursiju maršrutos. Tomēr ir bijuši gadījumi, ka iepriekš nesaskaņotu ekskursiju grupām nācies ilgi gaidīt vai apmeklējums vispār nav bijis iespējams, jo bunkuru ik dienas ļauts apmeklēt zināmam skaitam apmeklētāju, kas saistīts ar noteikta mikroklimata uzturēšanu.

Informācija par pieteikumiem internetā "Bunkura" mājas lapā: www.bunkurs.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!