Ekonomikas ministrija aicina tūrisma uzņēmumus līdz 12. jūnijam iesniegt informāciju par iespējām uzņemt Ķīnas tūristu grupas.
Ministrijai šāda informācija nepieciešama iesniegšanai Eiropas Komisijā sakarā ar 2004. gadā parakstīto saprašanās memorandu par vīzu un saistītiem jautājumiem attiecībā uz tūristu grupām no Ķīnas Tautas Republikas.

Saskaņā ar Ķīnas izejošā tūrisma politiku, vietējie tūrisma operatori drīkst veidot grupu braucienus tikai uz tām valstīm, ar kurām ir noslēgts šāds līgums.

No 2004.gada 1. maija šis līgums kļuva saistošs un iespēju robežās piemērojams arī Latvijai, jo līgumam klāt pievienotajā protokolā par jaunajām dalībvalstīm ir noteikta vīzu izsniegšanas kārtība jaunajās dalībvalstīs – Latvija līdz brīdim, kad būs izpildīti visi nosacījumi, lai izsniegtu Šengenas vīzu, var izsniegt nacionālo vīzu, kas derīga tikai Latvijas teritorijā.

Saskaņā ar līgumam klāt pievienoto deklarāciju par ieviešanas jautājumiem, visas ES dalībvalstis tiek lūgtas nosūtīt Ķīnas Nacionālajai tūrisma administrācijai sarakstu ar ienākošā tūrisma aģentūrām un tūrisma operatoriem, kuri darbojas saskaņā ar attiecīgās valsts normatīvajiem aktiem. Saraksts tiek atjaunots un papildināts reizi pusgadā.

Saraksts ir indikatīvs un to izmanto Ķīnas tūrisma aģentūras, meklējot sadarbības partnerus ES dalībvalstīs.

Ekonomikas ministrija pēc Eiropas Komisijas pieprasījuma reizi pusgadā sagatavo un iesniedz Ķīnas Tautas Republikas Nacionālajai tūrisma administrācijai atjaunotu sarakstu ar Latvijas ienākošā tūrisma aģentūrām, tūrisma operatoriem un kompleksajiem tūrisma uzņēmumiem, kuri vēlas uzņemt tūristu grupas no Ķīnas.

Tūrisma uzņēmumiem līdz 12. jūnijam jānosūta uz e-pastu turdep@em.gov.lv kontaktinformācija un komentāri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!