Foto: RIA Novosti/Scanpix

Eiropas Parlamenta deputāti ar pārliecinošu balsu vairākumu trešdien noraidījuši Slovēnijas kandidāti uz Eiropas Savienības (ES) komisāra amatu, vēsta laikraksta "Financial Times" tīmekļa vietne.

Pret bijušās Slovēnijas premjerministres Alenkas Bratušekas kandidatūru balsoja 112 EP Vides un enerģētikas komitejas locekļi, kamēr viņu atbalstīja tikai 13 ES likumdevēji, bet divi balsojumā atturējās.

Bratušeka pretendēja uz vicekomisāra krēslu enerģētikas savienības jautājumos, taču pirmdien notikušās noklausīšanās laikā viņa nespēja demonstrēt pietiekamu izpratni par sava iespējamā amata pienākumiem.

Pirms balsojuma komiteja noraidīja Bratušekas prasību sarīkot atkārtotu noklausīšanos.

Tikmēr Spānijas izvirzītais kandidāts Migels Ariass Kanjete, kura cerības kļūt par enerģētikas un klimata komisāru arī bija apdraudētas, balsojumu izturēja. Viņu atbalstīja 83 deputāti, kamēr pret balsoja 43, bet trīs atturējās.

Pēc Bratušekas kandidatūras izgāšanas sagaidāms, ka pārējie kandidāti, par kuriem arī izskanējušas šaubas, domājams tiks apstiprināti, vēsta EP amatpersonas.

Ungārijas kandidātam Tiboram Navračičam, kas pretendē uz izglītības, kultūras, jaunatnes un pilsonības lietu komisāra krēslu un kuram tika pārmestas pārāk ciešās saites ar premjerministru Viktoru Orbanu, varētu tikt atņemta ES pilsonības jautājumu pārraudzīšana, taču sākotnējais portfelis tomēr tiks saglabāts.

Lai gan Bratušekai netikušais portfelis joprojām tiek rezervēts Slovēnijai, arī šī viceprezidenta posteņa pilnvaras, domājams, tiks ierobežotas.



    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!