Foto: F64
Sākoties Adventa laikam, Rīgā Esplanādes parkā jau tradicionāli sācis darboties Ziemassvētku tirdziņš, kur šogad pirmo reizi visus mazos un lielos iepriecina arī Trušu karaliste, kas izveidota ar labdarības organizācijas "Zilais krusts" gādību.

Sestdien, 8. decembrī plkst. 17.00 Esplanādē tiks atklāta svētku skatuve ar Ziemassvētku vecīti, Rūķu meiteni, klaunu Viko un "Zilā Krusta" kora priekšnesumiem.

Trušu karaliste ir neliela pilsētiņa ar greznām mājām, pilīm, šķūnīšiem, tiltiņiem un pat savu baznīcu. Taču atšķirībā no parastām pilsētām, to apdzīvo 46 truši. Mazie pūkainie karalistes iemītnieki priecēs Esplanādes Ziemassvētku tirdziņa apmeklētājus līdz pat nākamā gada janvāra vidum.

Esplanādes Ziemassvētku tirdziņā šogad var ne tikai atrast un iegādāties svētkiem un ikdienai domātas lietas, bet arī lieliski atpūsties. Nedēļas nogalēs svētku noskaņu radīs Ziemassvētku vecītis un daudzveidīga kultūras programma. Uz svētku skatuves uzstāsies Rūķu meitene, Pepija Garzeķe un citi pasaku tēli, Studija "Nots", "Laimes ota", popgrupas "Mio" un "Podziņas", grupa "Sonus", folkloras kopa "Skandinieki", burvju triku meistari, mūzikas grupas un studijas.

Jauno gadu Esplanādē varēs sagaidīt kopā ar dīdžeju apvienību "Sunset". Tāpat bērnus priecēs autodroms, karuseļi un citas atrakcijas, kas darbosies katru dienu.

Esplanādes Ziemassvētku tirdziņš darbojas katru dienu no plkst. 10.00 līdz 19.00 līdz pat 2013. gada 13. janvārim. Pasākumu programma atrodama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!