Foto: LETA

Daugavpils novada domes deputātu grupa nolēmusi dibināt partiju, kura tiks orientēta uz novada iedzīvotāju interešu aizstāvību. Partijas dibināšana plānota februārī, laikraksts "Latgales Laiks".

Šobrīd izvēlētais partijas nosaukums, kas gan vēl būs jāapstiprina partijas dibināšanas kongresā, ir vienkāršs – Daugavpils novada partija.

Viena no partijas dibināšanas iniciatorēm ir Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska. Viņa laikrakstam pastāstīja, ka par jaunas partijas dibināšanu rosinājuši domāt vairāki faktori – gan Saeimas vēlēšanas, gan partijas LPP/LC un Tautas partijas likvidēšana. Šo partiju biedri bija novada domes deputāti. Taču galvenais ir bijis tas, ka novada deputāti vēlējušies būt atbildīgi vēlētājiem par savu paveikto.

Jalinska izvēli par labu novada partijai skaidro šādi: "Daudz vieglāk būtu bijis pievienoties kādai no lielajām partijām, tad mūs vērtētu pēc šīs partijas un tās valdošo politiķu paveiktā. Ja viņi sastrādā lielas kļūdas, tad arī novadu nodaļām nākas par to atbildēt, kaut gan mēs to neesam nedz darījuši, nedz lēmuši".

Viņasprāt, daudzu vietējo partiju tapšana Latvijas novados norādot uz neapmierinātību ar lielo partiju realizēto reģionālo politiku.

Daugavpils novada domes priekšsēdētāja atzīst, ka partijas "Mēs – savam novadam" likvidēšana ir bijusi kļūda, jo tagad arī pēc LPP/LC likvidēšanas daudziem aktīviem novada deputātiem nav partijas, kur atgriezties.

Taču Jalinska uzsver: "Mēs noteikti sadarbosimies ar lielajām partijām, virzīsim arī savus pārstāvjus uz Saeimu. Mēs gribētu būt patstāvīgāki, bet mēs nebūsim izolēti, strādāsim arī ar lielajām partijām, lobiji mums būs vajadzīgi."

Jalinska atklāj, ka Daugavpils novada partijas atbalstītāji būs gan jaunieši, gan uzņēmēji, gan inteliģences pārstāvji. Arī novada domes deputāti, tostarp Arvīds Kucins, kas bija TP biedrs un ir izteicis vēlmi strādāt kopā un veidot jauno partiju.

Pašlaik tiek izstrādāta partijas programma un statūti. Daugavpils novada partijas dibināšana varētu notikt februārī, vēsta "Latgales Laiks".

Jau ziņots, ka Daugavpils domes priekšsēdētājas vietniece Līvija Jankovska arī plāno dibināt reģionālo partiju – "Mūsu partiju". Savukārt 21.novembrī Daugavpilī tika izveidota "Attīstībaspartija", bet par partijas valdes priekšsēdētāju vienbalsīgi tika ievēlēta Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova.

Par ieceri dibināt jaunu reģionālo partiju oktobra beigās paziņojis arī bijušais Daugavpils mērs un 11.Saeimas deputāts Jānis Lāčplēsis, kas ievēlēts no partijas "Vienotība" Latgales vēlēšanu apgabala saraksta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!