Foto: F64
Rīgas Domā, otrdien, 11. decembrī izskanēja Ziemassvētku koncerts "Betlēmes zvaigzne", kurā kopā ar Latvijā iemīļotiem skatuves māksliniekiem apmeklētājus priecēja vairāk kā 150 talantīgi fonda "Nāc līdzās!" laureāti no dažādām Latvijas speciālajām internātpamatskolām, bērnu namiem un dienas aprūpes centriem.

Koncertu televīzijas skatītāji varēs vērot Latvijas televīzijas pirmajā kanālā 26. decembrī plkst.21.20.

Koncertā piedalījās Latvijā iemīļoti mūziķi: LNO solisti Ilona Bagele, Jānis Apeinis un Guntars Runģis, dziedātāji Ieva Sutugova, Goran Gora, Emīls Balceris, Nikolajs Puzikovs, Antra Stafecka, aktrise Marija Bērziņa, mūziķis Kārlis Auzāns ar Nepieradinātā Folka grupu un koris Balsis Inta Teterovska vadībā. Muzikālo pavadījumu izpildīja orķestris Aigara Grāvera vadībā, kurš ir arī koncerta dziesmu aranžētājs. Visi skatuves mākslinieki piedalās projektā bez atlīdzības. Koncerta režisors – Valdis Pavlovskis, scenārija autors – Kārlis Anitens, scenogrāfe – Maija Jansone.

Fonda rīkotajos pasākumos bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām ir iespēja sevi apliecināt dažādos skatuves mākslas un vizuālo mākslu žanros. Šogad Ķesterciemā par ziedotāju līdzekļiem bērniem bija iespēja organizēt radošo nometni, kurā tie jau vasarā uzsāka šo Ziemassvētku projektu. Nometnē ieskanējās pirmie dziesmu akordi, un jaunieši kopā ar muzikālo vadītāju Aigaru Grāveru un skolotājiem izvēlējās un sāka apgūt muzikālo repertuāru. Paralēli katram bērnam un jaunietim tika atrasts kāds no Latvijas profesionālajiem skatuves māksliniekiem, ar kuriem kopā "Nāc līdzās!" laureāti ir ierakstījuši Ziemassvētku albumu un uzstājās vienotā priekšnesumā uzvedumā "Betlēmes zvaigzne".
b

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!