Foto: F64

Pateicoties Rīgai par pirms četriem gadiem izteikto uzaicinājumu uzņemt regates "The Tall Ships Races" dalībniekus, pasākuma organizatoru "Sail Training International" direktors Kristers Samuelsons ceturtdien atklāja sacīkstes.

"Šī gada regates norise nebūtu iespējama bez mūsu atbalstītājiem – Ščecinas pilsētas un Omānas sultāna. Milzīgs un nenovērtējams ir arī brīvprātīgo sakaru virsnieku, kā arī citu pasākumā iesaistīto darbs," uzrunājot uz burinieka "Götheborg" klāja sakāpušos, sacīja Samuelsons.

Ceturtdien Rīgā ir ieradušies 95 burukuģi un jahtas no 15 valstīm. Uz to klājiem ir gandrīz 3000 burātāju, apmēram 1200 no tiem ir kadetu programmas dalībnieki, jaunieši vecumā no 15 līdz 25 gadiem. Komandas apkalpes ir 37 dažādu nacionalitāšu.

Regates atklāšanas dienā sanākušos sveica arī "Götheborg" kapteinis Mats Larsons, kurš uzsvēra, ka šis pasākums ir īpaši svarīgs jauniešiem, kuri regatē iemēģinās savus spēkus burāšanā.

Uz "Götheborg" klāja uzkāpušajiem bija iespēja aplūkot gan kapteiņa tiltiņu, gan izstaigāt kuģa klāju, taču drosmīgākie uzkāpa arī kuģa mastā.

Regates atklāšanā piedalījās arī Rīgas vicemērs Andris Ameriks, Latvijas jahtas "Spaniel" kapteine Signe Andersone, kā arī Rīgas Brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs un apdrošināšanas sabiedrības "BTA Insurance Company" SE valdes priekšsēdētājs Jānis Lucaus.

Jau vēstīts, ka no 25. līdz 28.jūlijam Rīgā notiks burukuģu un jahtu regate "The Tall Ships Races 2013". Tās laikā Rīgu apciemos vairāk nekā 100 burinieki un jahtas no 17 pasaules valstīm.

Regates laikā skatītājiem būs plašas izklaides iespējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!