Franču sīpolu zupa 4 personām. Vajag: 1kg sīpolu; 25g sviesta vai margarīna; 1,3 l gaļas buljona (3 kubiņi uz 1,3 l ūdens); sāls, pipari; ½ baltmaizes kukulīša; 175g rupji sarīvēta siera (piem., Čedaras, Krievijas, Holandes, utt., īpaši “perversas” garšas īpašniekiem der arī tādi smirdoņi kā Latvijas siers vai Raunas Bakšteins).

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma
Gatavošana:

  1. Sīpolus nomizo, sagriež plānās sloksnītēs, cep sakarsētās taukvielās, līdz kļūst zeltaini.
  2. Pievieno buljonu un vāra 15-20 minūtes. Sāls, pipari pēc garšas.
  3. Maizi sagriež šķēlītēs, tās liek uz plāts un cepeškrāsns vidējā daļā apmēram 150 grādu temperatūrā apcep. Kad maizītes kļūst zeltainas, tās izņem no krāsns, bet temperatūru cepeškrāsnī paaugstina līdz 250-275°C. Maizi sagriež kubiņos.
  4. Sakarsē podiņus vai krāsnij piemērotus zupas šķīvjus (man personīgi podiņi tīk vislabāk). Piepilda ar zupu un pārkaisa ar maizes kubiņiem.
  5. Pāri liek biezu siera kārtu. Liek podiņus krāsnī un ārā ņem tad, kad siers izkusis un ieguvis skaistu nokrāsu. Pasniedz nekavējoties.
Seko Delfi arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form