Ministru kabinets otrdien, balstoties uz pašvaldību iniciatīvu, atbalstīja Saldus rajona Gaiķu pagasta pievienošanos Brocēnu novadam, informēja Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā.
Ministru kabinets lēmumu par Brocēnu novada izveidošanu pieņēma 2001.gada 27.decembrī. Līdz šim novadā ietilpa Brocēnu pilsēta ar lauku teritoriju, Blīdenes pagasts un Remtes pagasts.

Pievienojot Gaiķu pagastu, Brocēnu novadā būs aptuveni 7281 iedzīvotāji, novada teritorijas platība būs 498,5 kvadrātkilometri.

Valdība uzdeva Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai no 2008.gada valsts budžeta pārskaitīt Saldus rajona Brocēnu novada pašvaldībai vienreizēju dotāciju 4 937 latu apmērā. Šādas dotācijas piešķiršanu paredz Administratīvi teritoriālās reformas likums.

Īstenojot administratīvi teritoriālo reformu, patlaban ir izveidoti 36 novadi. Vēl vairākas pašvaldības ir vienojušās par novadu izveidi pēc 2009.gada vietējo pašvaldību vēlēšanām.

Atbilstoši likumā noteiktajam, valdība ir apstiprinājusi noteikumus par vietējo pašvaldību administratīvi teritoriālo iedalījumu, kas, balstoties uz pašvaldību sniegtajiem priekšlikumiem un veiktajām konsultācijām, paredz 103 novadu izveidi un deviņas republikas pilsētas.

Gan šogad, gan 2008.gadā pašvaldībām, kas vienojušās par novadu izveidi, ir paredzēts valsts atbalsts infrastruktūras attīstībai. Šogad šim mērķim ir paredzēti 32,9 miljoni latu, bet nākamgad – 55,55 miljoni latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!