Garkalnes novada dome par patvarīgu koku izciršanu sodīs SIA "Vitrum", portālu "Delfi" informēja Garkalnes novada domes būvvaldes vadītājs un arhitekts Jānis Dambis.
Garkalnes novada domes amatpersonas gatavo dokumentāciju, lai sastādītu administratīvā pārkāpuma protokolu SIA "Vitrum", kas pagājušās nedēļas vidū, patvarīgi un nelikumīgi izcirtuši aptuveni 60 bērzus diametrā no 10 līdz 40 centimetriem. Nelikumības risinājušās SIA "Vitrum" teritorijā, Rožu prospektā 46a, Berģos, Garkalnes novadā.

Aprīlī SIA "Vitrum" iesniedza pašvaldībā ražošanas ēkas rekonstrukcijas būvprojektu, kurā paredzēja izzāģēt daļu no kokiem bērzu birzē pie Bitēnu ielas. Pašvaldība atļāva izcirst 30 kokus, norāda Dambis. Tomēr uzņēmējs, neizņemot ciršanas atļauju pašvaldībā uz minētajiem 30 bērziem, izcirta atļautos un vēl tikpat neatļautos kokus. Tādējādi administratīvā pārkāpuma protokols sastādīts par patvaļīgu rīcību un neatļautām darbībām uz visiem apmēram 60 bērziem.

"Esam patiesi lielā neizpratnē par uzņēmēja darbību, izcērtot bērzu birzīti," uzsver Garkalnes novada domes priekšsēdētājs Juris Silovs. Viņš norādīja, ka arī turpmāk vērsīsies pret šādām patvaļībām.

Komentējot SIA "Vitrum" pretlikumīgo rīcību, būvvaldes vadītājs un arhitekts Jānis Dambis norāda, ka "koku augšanas laiks ir krietni ilgāks, nekā uzņēmums atrodas mūsu teritorijā, un šīs birzītes izzāģēšana ir zaudējums Berģu iedzīvotājiem."

Lai risinātu šo situāciju, uzņēmējam uzlikts par pienākumu apzaļumot teritoriju un rūpēties par jaunu koku iestādīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!