Foto: EPA/LETA
Štrunts par to slepenās informācijas nopludinātāju "WikiLeaks" militāro, diplomātisko un politisko skandālu, bet ar kolēģiem izraisījās karsta diskusija par to, vai Džūljens Asanžs ir pievilcīgs vīrietis vai tomēr nav.

Atmetām cerības vienoties par kaut kādu puslīdz pieņemamu objektīvu nostāju attiecībā uz pašu slepeno dokumentu nopludināšanas faktu, jo tomēr pat daudziem krietni kvalificētākiem prātiem ir grūti vienoties, vai "WikiLeaks" veicina demokrātiju un preses brīvību, vai arī kaitē daudzu valstu nacionālajai drošībai un ASV centieniem attīstīt demokrātiju dažādās pasaules malās.

Tā vietā pievērsāmies "WikiLeaks" "sejai" Asanžam, jo, kā jūs droši vien esat dzirdējušas, šajā skandālā figurē arī seksuāli momenti saistībā ar divu zviedru feministu apgalvojumiem, ka dažiem no daudzajiem dzimumaktiem ar Asanžu viņas tā īsti nav piekritušas.

Ņemot vērā, ka Asanžs, viesojoties Zviedrijā, dažu dienu laikā spējis savaldzināt vairākas dāmas, turklāt vēl rūdītas feministes, nākas secināt viņam piemīt kādas maģiskas spējas daiļā dzimuma piesaistīšanai.

Tas puiciskais izskats ar pajukušiem matiem un mūžīgi aiztūkušām acīm, it kā pēc mežonīgas (un droši vien netiklas) uzdzīves iepriekšējā naktī, kā arī revolucionārā taisnības cīnītāja un mūsdienu varoņa tēls, izskatās, ka iedarbojas uz sievietēm.

No otras puses šāds nemitīgs grūpiju bariņš teorētiski dod Asanžam pastāvīgu pieeju atdoties gatavām sievietēm, ko daži cilvēki neatturētos izmantot. Diesvienzina, kā ar tām zviedru feministēm tā lieta bija, varbūt tā, kā pikantās detaļās to apraksta "The Guardian" (http://www.guardian.co.uk/media/2010/dec/17/julian-assange-sweden). (Šeit gan jāpiebilst, ka "The Guardian" ir "WikiLeaks" sadarbības partneris un uzskatāms par Asanžu atbalstošu izdevumu.) Bet varbūt arī viss bija savādāk. Varbūt kādu dienu par to uzzināsim, ja kāds uzlauzīs viņa datoru un nopludinās kādā konkurējošā slepenās informācijas publiskošanas vietnē viņa intīmās dienasgrāmatas, ja viņam tādas vispār ir, kas, protams, ir diezgan apšaubāmi.

Vērtējot Asanža vaiga daiļumu, kolēģu vidū tā arī pie vienprātības nenonācām un viedokļi bija galēji pretēji. Daļa no mums domā, ka Asanžs ir visnotaļ pievilcīgs personāžs, bet otra puse uzskata par atbaidoši neglītu. Neviena mērena uzskata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!