Foto: LETA

Glābējsilītē Daugavpilī atstātais mazulis nonācis jaunajā ģimenē pirmsadopcijas aprūpē, pastāstīja Daugavpils bāriņtiesas priekšsēdētāja Inga Cauņa.

Pēc iepazīšanās ar aprīļa beigās Daugavpils reģionālās slimnīcas glābējsilītē pamesto puisīti no potenciālajiem adoptētājiem saņemts iesniegums, kurā viņi pauduši vēlmi adoptēt mazuli.

Kamēr tika skaidroti visi adoptētājus interesējošie jautājumi un lemts par bērna nodošanu jaunajā ģimenē, pamestais zīdainis atradās bērnu aprūpes centrā "Kalkūni".

25.aprīlī plkst.13.20 Daugavpils reģionālās slimnīcas glābējsilītē tika ielikts aptuveni divas nedēļas vecs puisītis.

Kā iepriekš informēja "Baby Box" projekta pārstāve Laura Zvirbule, mazulis glābējsilītē ielikts tīrās drēbītēs, kopā ar pudelīti un zīmīti. Zīmītē ir atrodams bērna dzimšanas datums, dzimšanas svars - 3100 gramu, kā arī māmiņas atvadu vārdi: "Es nevaru adekvāti rūpēties par šo bērniņu un viņu mīlēt, tādēļ uzticu rūpes par bērniņu un viņa mīlēšanu citiem vecākiem."

Šīs ir otrais mazulis, kas ielikts glābējsilītē Daugavpilī. Kopumā glābējsilītēs atstāti 15 mazuļi - 11 Rīgā, divi Liepājā un divi Daugavpilī.

Pirmā glābējsilīte tika atklāta 2009.gada septembrī Rīgā. Pašlaik Latvijā ir piecas šādas vietas - arī Liepājā, Daugavpilī, Ventspilī un Rēzeknē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!