Foto: LETA

Daugavpils bāriņtiesa saņēmusi iesniegumu no ģimenes, kura vēlas adoptēt aprīļa beigās Daugavpils reģionālās slimnīcas glābējsilītē ielikto puisīti.

Kā informēja Daugavpils bāriņtiesas priekšsēdētāja Inga Cauņa, potenciālie adoptētāji ir iepazinušies ar bērnu un, iespējams, jau nākamnedēļ pamestais puisītis varētu nonākt jaunajā ģimenē pirmsadopcijas aprūpē.

Pirmsadopcijas aprūpē jaunajā ģimenē bērniņš pavadīs sešus mēnešus, kuru laikā bioloģiskajiem vecākiem ir iespēja pieteikties bāriņtiesā, lai izskatītu jautājumu par bērna atgūšanu. Ja bioloģiskie vecāki nepieteiksies, adopcijas process tiks noslēgts un bērniņš kļūs par pilntiesīgu jaunās ģimenes locekli.

Kamēr tika noskaidroti visi adoptētājus interesējošie jautājumi un lemts par bērna nodošanu jaunajā ģimenē, pamestais zīdainis atradās bērnu aprūpes centrā "Kalkūni".

Jau ziņots, ka 25.aprīlī plkst.13.20 Daugavpils reģionālās slimnīcas glābējsilītē tika ielikts aptuveni divas nedēļas vecs puisītis.

Kā informēja "Baby Box" projekta pārstāve Laura Zvirbule, mazulis glābējsilītē ielikts tīrās drēbītēs, kopā ar pudelīti un zīmīti. Zīmītē ir atrodams bērna dzimšanas datums, dzimšanas svars - 3100 gramu, kā arī māmiņas atvadu vārdi: "Es nevaru adekvāti rūpēties par šo bērniņu un viņu mīlēt, tādēļ uzticu rūpes par bērniņu un viņa mīlēšanu citiem vecākiem."

Šis ir otrais mazulis, kas ielikts glābējsilītē Daugavpilī. Kopumā glābējsilītēs atstāti 15 mazuļi - 11 Rīgā, divi Liepājā un divi Daugavpilī.

Pirmā glābējsilīte tika atklāta 2009.gada septembrī Rīgā. Pašlaik Latvijā ir piecas šādas vietas - arī Liepājā, Daugavpilī, Ventspilī un Rēzeknē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!