Sākoties pavasarim un tuvojoties aktīvajai tūrisma sezonai Gaujas Nacionālā parka administrācija aicina gan vietējos iedzīvotājus, gan tūristus apmeklējot Gaujas NP teritoriju būt atbildīgiem - saudzēt dabu un izveidoto infrastruktūru, kā arī savākt aiz sevis atkritumus.
Tūristi aicināti apmeklēt jaunatvērto Apmeklētāju centru Gūtmaņalas apkārtnē, kas ir būtiskākā šīs sezonas tūrisma aktualitāte GNP. Šim Apmeklētāju centram ir sevišķa nozīme apkārtnes tūrisma plūsmu regulēšanā. Tā apkārtne pielāgota cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Tūristi tiek aicināti arī uz Līgatnes dabas takām, kas 2008. gada nogalē piedzīvojušas vērienīgas pārmaiņas. Apmeklētājus priecēs atjaunotais skatu tornis un skatu platformas, kā arī paplašinātais stāvlaukums un jaunais Apmeklētāju centrs.

Līdz ar pavasara iestāšanos Gaujas Nacionālā parka apkārtnē norisinājušās vairākas talkas un sakopta vērienīga parka teritorija. Arī infrastruktūra daudzviet ir jaunizveidota. Tāpēc apmeklētāji laipni aicināti apmeklēt Gaujas NP teritoriju, taču neaizmirst saudzēt infrastruktūru un nepiesārņot dabu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!